Mijn dochter heeft een foute vriend

mijn-dochter-heeft-een-foute-vriend1Mijn dochter heeft een foute vriend

Mijn dochter is 19 jaar en is een echte studie bol. Zij houdt van studeren en is een erg nieuwsgierige jonge dame. Je ziet haar altijd met de neus in de boeken. Dat is echter nu wat minder geworden sinds zij een vriend heeft. De dag dat zij thuis kwam om ons te vertellen dat zij een vriend had zag ze er zo blij uit. Ze vertelde wie deze jongen was en waar en hoe zij hem heeft leren kennen. Alles klonk heel goed. Wij vertrouwden onze dochter en wisten dat zij niets fout zou doen. Tenminste dat dachten wij.

 

de-vriend

De vriend

Het was nog niet eens een maand dat zij samen waren en mijn dochter ging al achteruit met haar studie. Zij begon plotseling haar klederdracht ook te veranderen. Zij was altijd een fleurige meisje, maar begon plotseling de donkere kant op te gaan. Haar kleren kast kreeg steeds meer donkere kleding. Wij hadden de jongen zelf nog niet ontmoet. Hij vond dat wanneer hij ons zou ontmoeten hij ons direct om haar hand zou willen vragen. Ik vond dat niet zo leuk, want ik wilde wel weten met wie mijn dochter aan het wandelen is. Aan de andere kant klonk het wel goed, omdat dit mij wees dat hij serieus is met haar. Nu dat mijn dochter aan het veranderen was, wilde ik toch wel weten wie haar vriend nou is. Ik heb toen geƫist dat zij ons kennis liet maken met hem, anders zouden we haar thuis houden en mocht zij niet meer uit gaan. Hij is dus gekomen. Hij zag er vrij normaal uit van de verte. Toen hij dichterbij kwam en begon te praten zag ik een tong piercing. Dat was al een afknapper voor mij. Los van de tong piercing had hij een zwarte halsband om. Dat ding zag er zo gevaarlijk uit. Hij had kleine tatoeages op zijn vingers. Mijn man en ik keken elkaar en we begrepen van elkaar dat het beter is als onze dochter niet met hem zou zijn. Zij was al helemaal weg van hem en ze is een zelfstandige dame. Er was dus niet veel dat wij konden zeggen. Hij sprak wel aardig en toonde manieren te hebben. Toen besloot hij plotseling naar buiten te gaan om te roken en nam onze dochter mee! Toen ik naar buiten keek zag ik dat onze dochter mee rookte met hem. Ik ben totaal tegen roken! Ik heb mijzelf kalm gehouden op dat moment. Toen de jongen weg ging hebben mijn man en ik een goed gesprek gehad met onze dochter. We legden haar uit dat zij verkeerd bezig is en dat deze type jongen tegen haar principes in gaat. Als het zo makkelijk was om verliefde meisjes wijs te maken zouden er minder problemen zijn met dochters. Helaas, ook onze dochter was niet wijs genoeg om te luisteren. Wij hebben toen maar de afspraak gemaakt dat als zij haar diploma heeft zij mag samenwonen. We moesten wel.